ОШ Миша Живановић, Средњево

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

О ШКОЛИ

 

ВРЕМЕПЛОВ

УЧИТЕЉИ КРОЗ ИСТОРИЈУ

УПРАВА ШКОЛЕ КРОЗ ИСТОРИЈУ

ПРЕГЛЕД БРОЈА УЧЕНИКА

ШКОЛА ДАНАС

РЕСУРСИ ШКОЛЕ

 

 

РЕСУРСИ ШКОЛЕ И СРЕДИНЕ

 

     У нашој школи раде стручни наставници, који су одговорни и који се залажу да настава буде квалитетна, иако учионице и кабинети унутар ње не задовољавају у потпуности потребе савремене наставе.

   Школа има богат избор од око 7000 књига, које су распоређене по ормарима у канцеларији педагога и по ормарима унутар учионица. У току је акција у оквиру које запослени у школи са ученицима премештају књиге у посебну просторију где ће бити библиотека.

    Школа учествује у пројекту ког организује Министарство просвете и Министарство телекомуникација, у оквиру којег ће добити потребна средства за опремање информатичког кабинета.

    Поред тога што у школи не постоји простор за предшколску групу и кабинетска настава, у школи не постоји ни фискултурна сала, која је веома значајна за развој ученика. Међутим, наставно особље се труди да подстиче лични развој ученика, развија њихову свест и одговорност, негује њихово међусобно разумевање, подстиче културно уздизање кроз јавну и културну делатност школе и мотивише их за даље учење.

           Пре 10 година (1998) почела је изградња нове школе у Средњеву. До ове године(2011) стављена је под кров, постављена је столарија и браварија и изведени лимарским радови.Управа школе и локална самоуправа су конкурисале  за средства  НИП-а за завршетак школе у 2007. и 2008. години, али та средства до сада нису одобрена. Планирамо да обновимо захтеве Министарству просвете, како би се наставили радови на завршетку школе.

    Школа се финансира из буџета јединице локалне самоуправе за материјалне трошкове, а делимично и из донација и прилога мештана Средњева и околине.

     Остали потребе школе се задовољавају из Републичког буџета.

     Школа  при свом раду сарађује са суседним основним школама, дечјим вртићем у Великом Градишту, библиотеком и Културним центром и средњом школом у Великом Градишту.