ОШ Миша Живановић, Средњево

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

О ШКОЛИ

 

ВРЕМЕПЛОВ

УЧИТЕЉИ КРОЗ ИСТОРИЈУ

УПРАВА ШКОЛЕ КРОЗ ИСТОРИЈУ

ПРЕГЛЕД БРОЈА УЧЕНИКА

ШКОЛА ДАНАС

РЕСУРСИ ШКОЛЕ

 

ОСНОВНИ ПОДАЦИ О  ШКОЛИ

 

 

Основна школа „Миша Живановић„ је централна школа у Средњеву. Налази се у општини Велико Градиште. Карактеристична је по томе што је доста разуђена, има девет истурених одељења и то су: Макце, Дољашница, Чешљева Бара, Гарево, Царевац (2 одељења), Камијево, Десине (2 одељења), Печаница и Љубиње.

Школска зграда централне школе је руинирана и осећа се недостатак простора. Недалеко од ње гради се нова школа, која је засад неупотребљива.

slika3

Школа за школску 2014/15 год. има 242 ученика у 22 одељења и 41 наставника предметне и разредне наставе.  Од тога 34 са високом, 3 са вишом и 4 са средњом стручном спремом. У школи, поред наставника, постоје и стручни сарадници: педагог, библиотекар, а управу школе чине: директор школе, секретар и рачуновођа.

Отежавајућа околност за успешно извођење васпитно-образовног рада је то што су преко 82% наставника и 40% ученика путници. Такође, неопходно је напоменути да велики број ученика и родитеља одлазе у иностранство па се на тако смањује број ученика који ће похађати нашу школу.